Nyheter vecka 35

 


Klimataktion i Stockholm


Klimataktivister försökte på fredagsmorgonen spärra av gator i centrala Stockholm. De använder sig av civil fredlig olydnad, alltså att de utan våld försöker orsaka kaos i trafiken. Cirka 50 personer deltar. Målet är att uppmärksamma klimatkrisen och sätta press på regeringen. Redan dagen innan hade 400 personer samlats för att förbereda aktionen. Det är aktivistgruppen Extinction Rebellion som står bakom det hela. Denna grupp har haft en liknande aktivitet i London förra året. Greta Thunberg har uttalat sitt stöd för gruppen.


Presidentvalet i USA

Donald Trump's 2020 fundraising haul is totally and completely  unprecedented - CNNPolitics


Snart är det val i USA. I år är inget sig likt p.g.a Coronakrisen. Dessutom skakas landet av inre konflikter som Black Lives Matter.

Denna veckan har republikanerna haft sitt konvent där man utsett Donald Trump till president och Mike Pence till vicepresidentkandidat. 

Trump höll sitt tal igår. Han angrep sin motståndare Joe Biden hårt och nämnde honom vid namn 41 gånger. 

Trump varnade för att om demokraterna kommer till makten är det slut med den amerikanska drömmen. 

I förra veckan hade demokraterna sitt konvent. Där utsågs Joe Biden till presidentkandidat och Kamala Harris till vicepresidentkandidat. 

Än så länge verkar Biden leda över Trump i väljarundersökningarna. Men allt kan hända. Folk är också lite oroliga att Trump inte kommer att finna sig i en valförlust.


Kristallengalan

God morgon och god natt | Tofflan - en tragisk komedi

Igår sändes den årliga Kristallengalan. Petra Mede ledde galan och endast de nominerade deltagarna var där. Galan var coronasäkrad så ingen publik fanns på plats. Det var både väntade och oväntade vinnare av Kristallenpriserna. Här är några exempel:

David Hellenius vann för åttonde gången i kategorin årets manliga programledare. 

Leif och Billy vann årets humorprogram.

Mandelmanns gård vann åter för årets livstilsprogram.

Två oväntade vinnare var Svenska truckers för årets realityprogram och Spökjakt (med Jocke och Jonna) för Årets program. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Julie Andrews

FLAMINGOKVINTETTEN