Inlägg

Visar inlägg från december, 2019

Avslutning på kursen "Kristianstad i mitt hjärta"

Bild
Vi avslutade kursen med att åka på utflykt till Sveriges lägsta punkt            och Lillö.   God jul & gott nytt år
Bild
VINTERSOLSTÅNDET Den 22 december i år som är en söndag vänder det. Det betyder att dagarna är kortare och nätterna långa. Det beror på att jordens axel lutar bort från solen och att det är därför som det uppfattas som om solen står som lägst på himlen eller rent av går solen inte upp över huvud taget. /Lars Callmer

CURT HAAGERS

Bild
CURT HAAGERS  VAR ETT SVENSKT DANSBAND SOM FANNS  MELLAN 1966 - 2006. NAMNET  ÄR  EN  SAMMANSÄTTNING AV BANDMEDLEMMARNAS  NAMN. DE KOM FRÅN  GÖTEBORG  FRÅN  BÖRJAN. JAG  GILLAR  SPECIELLT LÅTEN JAG  KAN SE DIG I  MINA ÖGON.

DET HAR GÅTT FORT.

Det är snart jul och det har gått fort de kan man knappt tro för de var inte längesen det var sommar.

JAG SITTER HÄR.

Bild
Jag sitter här i min rulle och är på glatt humör fast jag inte mår bra men mitt humör är väldigt glatt nästan alltid. Här är en bild från höstas som jag har tagit.

KALLE ANKA I DJUNGELN PÅ JULAFTON

Bild
Kalle Anka är en fiktiv figur som  förekommer i en av Walt Disney  tecknade klassiska kortfilmer. Den första kortfilmen hette  Den kloka hönan från 1934. Hans första replik var  ”Vem? Jag? Nej, nej, nej! Jag har magknip”. Under andra världskriget hyllade  han Tysklands diktator Adolf Hitler  i en av Kalles kortfilmer.  Sedan dess har hans utseende förändrats. 1947 efter kriget dök Kalle upp i en  till kortfilm som hette Kalle Anka i djungeln  som förekommer på tv på julafton . Där är han djungelfotograf  när han då träffar den  irriterande aracudan i form  av en hackspett i tröja som  retar upp honom.   Tillsammans rullar det upp med en  fight mellan de två där aracudan hotar  Kalle med att hänga sig och skjuta sig själv. Man kan se att Kalle står för USA  och hackspettens ryska kosackdans  står för Sovjet. Tycker ni att man har rätt att ta  bort just det klippet eller bara ta  bort när

WIZEX

Bild
WIZEX ÄR  ETT DANSBAND FRÅN OSBY. EN MAN SOM HETER ULRIK WITTMAN STARTADE EN ORKESTER 1957. 1963 BLEV  ULRIK  WITTMAM UTKÖPT  OCH   BANDET TOG NAMNET  WIZEX. 1973  KÖPTES  NAMNET  WIZEX  AV NÅGRA UNGDOMAR I OSBY. KIKKI DANIELSSON  BLEV SÅNGERSKA. BANDET HAR HAFT MÅNGA SÅNGARE GENOM ÅREN.

Fiona spence

Bild
Fiona Spence född 10 oktober 1948 är en engelsk australiensisk scen och TV- skådespelerska och dramalärare. Hon är känd för sin tv-roll som Gestapo- liknande fängelsevakten Vera Bennett i Kvinnofängelset 1979-08. Hon är bra på att vara vakt.

Lucia

Bild
LUCIA PÅ TV GENOM ALLA TIDER I alla julkalendrarna brukar Lucia förekomma. Det är mina två favoriter Sunes jul och Mysteriet på Greveholm. Speciellt när Håkan inte vill städa eller att Sune tog på sig en stövel på huvudet. I Mysteriet på Greveholm är en av inbrottstjuvarna klädd som Lucia. Den första julkalendern var Titteliture från 1960. Gå in på SVT: s Öppet arkiv och se på julkalendrarna där. Mediekursen börjar igen på fredag den 10 januari 2020 . GOD JUL och Gott Nytt År! Lars Callmer  

Holland Virginia Taylor

Bild
Holland Virginia Taylor född den 14 januari 1943 i Philadelphia i Pennsylvania är en amerikans skådespelare och dramatiker. Taylor har bland annat uppmärksammats för rollen Ruth   Dunbar i Bosom Buddies som Roberta Kittleson   i advokaterna och som Evelyn Harper i 2 ½   män. Hon har också varit med filmer som djungel- George. Den filmen är så bra.  

JULTOMTEN

Bild
JULTOMTEN I enligt folktron trodde man förr i tiden att gårdstomten skötte om gårdarna. Han såg till att människorna skulle sköta om djuren. Som tack lade man ut gröten till honom men om han såg att det saknades smör ville han hämnas genom att få mjölken i kornas magar att surna. Gårdstomten besitter nämligen i sagan av övernaturliga krafter. Gårdstomten kan förknippas med tomtenissen. Tomtenissen är jultomtens hjälpreda som tillverkar leksaker. Jultomten är ett sagoväsen som människor har trott på genom alla åren. Jultomten hette från början Santa Claus som kommer ifrån Niklas som har namnsdag den 6 december. /Lars Callmer      

Maggie Kirkpatrick

Bild
Margaret Anne Maggie Kirkpatrick  född i Downs  29 Januari 1941 Albury i New South Wales i Australien. Hon  är en australisk skådespelare. Hon är mest känd i rollen som den sadistiska fångvaktaren Joan Ferguson  i långköraren Kvinnofängelset. Kirkpatrick  har även medverkat i bland annat Home and Away.     

STEN & STANLEY

Bild
STEN & STANLEY   ÄR EN MUSIKGRUPP FRÅN KARLSKOGA I VÄRMLAND. STEN OCH EBBE NILSSON HAR ALLTID VARIT MED I GRUPPEN. STEN & STANLEY HAR FUNNITS  SEDAN 1962.