Inlägg

Visar inlägg från oktober, 2019

JUBILEUMSREVY PÅ BARBACKA

Bild
JUBILEUMSREVY PÅ BARBACKA Kulturhuset Barbacka fyller 30 år. Den byggdes den 31 oktober 1989. Det är en mötesplats för människor i alla åldrar med eller utan funktionshinder. Där kan man spela musik, måla, dansa och allt möjligt. Nu när det är Halloween blir det olika aktiviteter på gång på höstlovet. Det ska vara cirkusworkshop, vimpelverkstad/kollektivt konstverk, dans och teater, ansiktsmålning och allt möjligt. För själva underhållningen står Barbacka-dansarna och rock- och popbandet Helge Änglar för i en familjeföreställning klockan 15:00 (tre) på eftermiddagen och klockan 18:00 (sex) på kvällen. Gå in på https://www.kristianstad.se/sv/uppleva-och-gora/kultur/kulturhuset-barbacka/program/barbacka-30-ar/ för att se på programmet. /Lars  

SVEN-INGVARS

Bild
SVEN INGVARS  BILDADES 1956. DE ÄR ETT KOMBINERAT POP, ROCK OCH DANSBAND. SVEN-ERIK MAGNUSSON STARTADE BANDET. HAN  DOG 2017, SÅ NU ÄR HANS SON OSCAR MED ISTÄLLET. SVEN  INGVARS HAR HAFT 54 LÅTAR PÅ SVENSKTOPPEN NÄSTBÄST AV ALLA.

Kristianstad i mitt hjärta

Bild
Vi har varit på guidad tur till Rickarum. Anton visade sin hembygd. Vi startade i den gamla lanthandeln som fortfarande är öppen. Ägarna hade precis hittat en gammal anteckningsbok från 1885. I den kan man läsa vad människor hade handlat för 134 år sedan. I lanthandeln kan man än idag köpa allt möjligt från träskor till mjölk. Sedan hälsade vi på i missionskyrkan. Anton har gått på scouterna där. Just denna dag var det systuga. Några kvinnor sydde babykläder som skulle skänkas till Guatemala. Allra sist åkte vi till Antons barndomshem.   Vi tittade i stallet och i en lada med fina gamla vagnar som används vid bröllop och andra festligheter. Vi fikade också utomhus. Antons stålhäst.
Bild
TVÅ NOBELPRISTAGARE TILLKÄNNAGAVS På torsdagseftermiddagen den 9 oktober fick vi beskedet om förra årets och årets Nobelpristagare i litteratur. Klockan 13.00 på eftermiddagen fick vi beskedet om vilka som skulle ta emot de två Nobelprisen. De heter Olga Tokarczuk från Polen och Peter Handke från Österrike För tre år sedan, 2016, avgick ledamoten Katarina Frostensson. Några kvinnor anklagade hennes man den konstnärlige ledaren Jean-Claude Arnaut, även känd som Kulturprofilen, för att ha tafsat på dem där av #tystnadtagning under Me too-skandalerna. Den 12 oktober avled Svenska Akademiens ständige sekreterare Sara Danius efter en lång tids sjukdom av cancer. Hon blev bara 57 år gammal. /Lars        

Maggie Smith

Bild
Maggie Smith   Maggie Smith är dotter till Nathaniel Smith som kom från newcastle och skotskfödda Margaret Hutton Little Fadern var patolog och verksam vid Oxfords Universitet och var i Oxford som Smith växte upp och kom att studera teater vid kända Oxford Playhouse   School. Hon har varit med många filmer   och tv   - serier   hon var känd i Lavendeflickorna och Downton   Abbey    

Mary Streep

Bild
Mary Louise Meryl Gummer Streep född 22 juni 1949 i Summit New Jersey är en amerikansk skådespelare. Dotter till Mary Wolf Streep född Wilkinson och Harry William Streep jr. Hennes far var av tysk och schweizisk- tysk härkomst och hennes mor hade engelska irländska och tyska anor. Meryl Streep är sedan 1978 gift med skulptören Don Gummer tillsammans har de fyra barn Henry, Mamie Grace och Louisa varav de två mellersta är skådespelare.   Hon gillar inte Donald Trump. Hon är min favoritskådespelare. Jag älskar henne i Mamma Mia. Här är några filmer som jag har sett: It´s complicated,   Mary Poppins kommer tillbaka och den franske löjtnantens Kvinna.

Julie Walters

Bild
Dame Julia Mary "Julie" Walters född 22 februari 1950 i Smethwick West Midlands är en britttisk skådespelare  Hon är före detta sjuksöterska  hon är bland annat känd för att ha spelat Molly Weasley, Ron Weasleys mamma i filmerna om Trollkarlen Harry Potter.   Jag har sett henne i Mamma Mia,  Harry Potter  och Mary Poppins. jag gillar henne som skådespelare.   

STREAPLERS

Bild
STREAPLERS BILDAS 1959. 1961 SPELAR DE  IN SIN FÖRSTA GRAMMOFONSKIVA. DENNA   SKIVAN  HAR JAG.
Bild
¨ THORLEIF  BILDADES ÅR 1962. THORLEIF TORSTENSSON STARTADE BANDET. MÅNGA  AV DERAS LÅTAR ÄR UPPBYGGDA KRING SAXOFON. MIN FAVORITLÅT ÄR GRÅT INGA TÅRAR.
Bild
  KLIMATKRISEN Den 23 september för två veckor sedan var 16-åriga klimataktivisten Greta Thunberg på ett möte i FN-skrapan i New York. ”Hur vågar ni!? Ni har stulit min barndom! Ni har stulit mina drömmar! Folk svälter, folk lider och står inför ekonomiska utgifter. Hur vågar ni!?” Hon var arg när hon talade till nationen. Efter talet kom USA: s president Donald Trump in på FN: s klimattoppmöte och hånade henne. Den 25 september kritiserade Rysslands diktator Vladimir Putin henne. I fredags i förra veckan intervjuades Greta i den norske talkshowen Skavlan.       Gretas personlighet liknar den tecknade figuren Lisa i den amerikanska satir-tv-serien The Simpsons. Reporter: Lars
Bild
VIKINGARNA SPELADE TILLSAMMANS 1958 TILL 2004. DE HAR HAFT OLIKA SÅNGARE,   BLAND ANNAT STEFAN BORSH OCH CHRISTER SJÖGREN. JAG HAR SETT OCH HÖRT CHRISTER SJÖGREN PÅ ARENAN KRISTIANSTAD. DERAS ALBUM KALLADES   KRAMGOA LÅTAR. DET FINNS 19 STYCKEN.

Mediakurs

Bild
Dagens förta bild som jag själv blev väldigt nöjd med! Denna är tagen med rutnät 3x3 med min egna mobiltelefon.  Sen fick vi gå runt och ta massa andra kort och bedöma foto.