Inlägg

Visar inlägg från september, 2019
Bild
ALLHELGONAAFTON Den 31 oktober är det Halloween. Det är en keltisk tradition från början och kom till USA på 1800-talet. På 1900-talet kom det till Sverige. Det betyder att barn klär ut sig till olika monsterdräkter och går från dörr till dörr och säger bus eller godis eller ”trick or treat”. Men jag firar inte Halloween. Det är för de som vill bli utklädda. Jag och mamma Inger är en av de som tänder ljus på våra avlidna anhörigas gravar. Det kan finnas vetenskapliga förklaringar som säger att det kan finnas en form av aktivitet från ”Den andra sidan”. Det är en annan värld som vi inte vet var det finns där de döda själarna sitter fast i och är ängsliga. FILMER                                                            Poltergeist                                                                                                                     Den onda dockan Fredagen den 13: e Alla helgons blodiga natt/Halloween Dracula – död men lycklig Det våras för Frankenstein  
Bild
SCHYTTS SCHYTTS VAR ETT DANSBAND SOM STARTADE PÅ 60-TALET. DE FICK SITT GENOMBROTT MED LÅTEN AJ AJ AJ DET BULTAR OCH DET BANKAR. JAG HAR NÅGRA SKIVOR   MED DEM HEMMA.
Hej , mitt namn är Mia Johansson . Jag är 40 år och har två jobb. Jag går också på en media utbildning i Kristianstad. Jag jobbar i ett restaurangkök och på en tidningsredaktion. Båda jobben är mina favorit jobb . Jag bor i en tvåa med mina två katter ,Simba och Sambi. De är ett år,Simba är norsk skogskatt och Sambi är huskatt . Båda katterna är innekatter. Jag har en pojkvän som bor i Tyringe.

Mediakurs

I dagens kurs har vi fått olika tips för att ta ett bra foto och sen fick vi se en kort film som också handla om foto. T.e.x  hur man fotograferar mat eller händelse i bilden.

En lärorik media kurs.

Jag tycker denna media kurs är lärorik man lär mycket och timmarna går fort.
Bild
😍 Kristianstad i mitt hjärta! Stefan, Anton, Stina och Britt besökte Regionmuseet och fick veta mer om hur Kristianstad blev till.
Bild
JAG TYCKER ATT LASSE STEFANZ ÄR BÄST DE ÄR IFRÅN  KRISTIANSTAD. JAG HAR MÅNGA  SKIVOR AV DEM. DE STARTADE 1967 . DÅ VAR DE BARA SMÅ POJKAR
Fredagen den 13 förknippas med lyckotal eller otursdag. Det förekommer i skräckfilmen med samma namn. I filmen är det en kallblodig seriemördare som dödar några ungdomar som campar i skogen mitt i natten. Det finns en rad olika filmer och böcker som. Man säger att man ska undvika upp-och-nedvända hästskor, stegar, speglar och svarta katter som korsar vägen. Lars      

Mediakurs

Start i dag på kursen så har vi fått göra ett konto så att vi kan blogga. Förra torsdagen tog vi selfies och pratade om vad man ska tänka på när man tar en selfie. Vi har även fått laborera med ett foto där vi ändrade skärpa, ljus, kontrast m.m.
Bild
Fredagen den 6 september startade vår mediakurs på Lärvux. Lars, Eva och Josefin kommer att skriva och dela med sig av sina intressen.